Wat je met mijn cursus bereikt is dat jij een zelfverzekerde newbornfotograaf bent geworden, die de eigenheid en liefde van mensen weet te vangen in knusse beelden. Ik ga je leren hoe je baby'tjes en gezinnen op een natuurlijke manier kunt vastleggen. Na de workshop weet jij wat je doet en waarom je dat doet en legt de mensen op hun mooist vast.

Van chaotische 'ik pak alles aan' fotograaf naar zelfverzekerde newbornfotograaf

Je maakt je vooraf druk om hoeveel licht er zal zijn, waardoor het de pret een beetje bedrukt en je je afvraagt of je het wel kan, of je de shoot wel moet aannemen..

Je vindt het lastig om de baby vast te leggen. Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe leg je de baby nou op zijn of haar mooist vast?

Herken jij het volgende?

Je vraagt jezelf af hoe je de papa en mama nu eigenlijk neerzet/poseert? Zo ongemakkelijk.. Hoe krijg je die echte emoties? Wat als er een broertje of zusje is? 

Het bewerken is een dingetje.. De edit van zo'n newbornshoot is toch hartstikke moeilijk? Hoe krijg je zo'n babyhuidje perfect?! Je bent uren bezig met het bewerken van een shoot..

Je alleen nog maar staat te springen om newbornfoto's te mogen bewerken!

Die zelfverzekerde newborn fotograaf bent, die de mensen neerzet en weet hoe en waarom je dit zo doet

kan fotograferen in/met iedere lichtomstandigheid

Stel je eens voor dat jij ...

Die onzekerheid, de honderd vragen die je hebt als je start als newbornfotograaf. Ik heb dat ook allemaal meegemaakt. De eerste keer nam ik een hele set daglichtlampen mee naar de shoot en een reflectiescherm. Ik voelde me zo onzeker.. Dat maakte de ervaring voor de mensen en vooral ook de ervaring voor mezelf niet beter. Na de shoot dacht ik dat ik maar beter kon stoppen als newbornfotograaf, ik ging wel gewoon buiten fotograferen.. Een stuk makkelijker! Toch besloot ik dat het anders kon. Dat het gemakkelijker kon. Ik kan je vertellen dat dat dus ook echt gemakkelijker kon en dat je er een veel leuker moment van kan maken! Een waar feestje voor alle partijen! In de workshop newbornfotografie deel ik met jou alles wat je nodig hebt om jezelf neer te zetten als newbornfotograaf. 

Wat als ik je vertel dat het anders kan?

Michelle 
Studio Framed

Afgelopen zomer heb ik een workshop newborn mogen volgen en de laatste dingen vielen helemaal op z'n plek. Ook als ervaren fotograaf leer je heel erg veel van deze workshop. Als beginnend fotograaf ga je de belangrijke dingen als de licht richting ineens begrijpen. Maar ook een stukje creativiteit, je hoeft niet de gehele shoot op bed te zitten. Juist die afwisseling van informatie en inspiratie is waarom ik nogmaals naar Ilse zou gaan voor een fotoshoot. Ilse gaf tips en inspiratie die ik bij geen enkele andere fotograaf had gehad. Ze heeft de rust en het enthousiasme en is niet bang om te laten zien hou zij het zou doen dat geeft een extra fijn gevoel. Ze haalt de onzekerheid weg en denkt met je mee. Bij Ilse heb ik mijn eigen manier van newborn fotografie mogen ontwikkelen. Ik ben haar heel dankbaar.

workshop newborn fotografie

Doe dan mee met de...

In deze workshop leer ik je alle ins- en outs over newbornfotografie. De cursus is voor fotografen die willen starten, of net zijn gestart met newbornfotografie, hobbyfotografen, of mama's die mooiere foto's willen maken van hun kleintje(s). Maar ook zeker voor de fotografen die dit al langer doen en even vastlopen, of op zoek zijn naar nieuwe inspiratie. 

Je hoeft geen super geavanceerde camera te hebben, of al jaren te fotograferen. Het is wel handig als je de belichtingsdriehoek kent/toe kan passen en op de manuele stand kunt schieten. Ik ga hier namelijk niet dieper op in tijdens deze workshop newbornfotografie. In het praktijkgedeelte, waarin we gezamenlijk een newbornshoot gaan doen, neem ik je mee in een 'echte' newbornshoot en kan jij gaaf materiaal te schieten voor jouw portfolio! Met die foto's ga jij de klanten aantrekken, die jij zo graag wilt helpen!

De cursus om die zelfverzekerde newbornfotograaf te worden 

Investering: €249,- excl. BTW

Newbornfoto's perfect editten! En ja, ook met het babyhuidje weet jij raad. 

Mensen moeiteloos neerzetten en weet jij steeds weer nieuwe poses te bedenken die zorgen voor een gevarieerde galerij

Fotograferen in een huis met weinig daglicht

Zelfverzekerd een baby vastleggen en weet je wat je doet

Na deze cursus kan jij ...

Edit is een heel groot en belangrijk onderdeel van fotografie. Je maakt hier je foto's mooier en sterker door en zelfs als je foto nog niet top was, kan je hem 'redden' met je edit. Ik neem je mee in hoe ik newbornfoto's bewerk. Vooral het huidje van de baby kan wat bewerking vragen, maar na de workshop weet jij hoe je dit kan doen. 

Leerpunt 3

Het gebruik van licht is een hele belangrijke! Licht kan je foto van een 'leuk' naar een 'wauw wat mooi' brengen. Hoe ga ik om met het licht? En ik deel met je hoe ik mensen neerzet en hoe ik daarbij ook rekening houd met het licht. Verder neem ik je mee in hoe ik omga met broers en zussen. Die willen namelijk niet altijd meewerken en zeker niet de hele tijd..

Leerpunt 2

Hoe bereid je je voor op een newbornshoot? Wat heb je nodig en hoe zorg je dat de shoot fijn en goed verloopt? Ik deel mijn instellingen, apparatuur en spullen, brochure etc. met je. Je ontvangt van mij ook een checklist, zodat je altijd goed voorbereid begint aan de newbornshoot! Ik vertel je ook alles over mijn workflow na de shoot.

Leerpunt 1

Wat ga je leren?

Je krijgt praktische opdrachten, een checklist voor de voorbereiding en voor na de shoot, mijn shotlist en ebook met poses die je zou kunnen inzetten met een newbornshoot, na de workshop via de mail toegestuurd

Een maand lang online coaching + feedback op jouw newbornfoto's

Dat is nog niet alles... je krijgt ook deze bonussen:

Van 10.00-16.00, het theoriegedeelte is in Putten (ochtend)

Inclusief heerlijke lunch + drankjes

Inclusief praktijkgedeelte met een newbornshoot (middag)

een real life workshop newbornfotografie


Klaar om jezelf te ontwikkelen tot zelfverzekerde newbornfotograaf? Dit is wat je allemaal krijgt wanneer je meedoet met de workshop newbornfotografie:

Wat krijg je allemaal?

Suzanne - Delighted fotografie

Ilse, ik wil je heel erg bedanken voor de uitgebreide en leerzame newborn workshop. Het is zo fijn om dat wat ik al wist nog eens goed op een rij te krijgen, waarbij je veel aanvullingen had met wat ik nog niet wist. Je enthousiasme was enorm aanstekelijk waardoor we uiteindelijk tijd tekort hadden maar je dit heel goed hebt opgelost. De lunch was tot in de puntjes goed geregeld met, ja hoe kan het ook anders, carpaccio. Ook de shoot was enorm leerzaam, het was een situatie waar licht een belangrijke rol speelde en dus enorm leerzaam.

Merlin - MvG fotografie

Ilse is een erg vrolijke en enthousiaste verteller en vanaf het eerste moment was het al gezellig. Verder is ze gewoon heel kundig, ze weet waar ze het over heeft en geeft waardevolle tips. Je gaat tijdens de workshop van aanbod tot oplevering, met extra aandacht aan de shoot zelf. Ook vond ik het erg waardevol om Ilse aan de slag te zien tijdens een newborn sessie. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en haar tips heb ik tijdens mijn eigen shoot de week erop gelijk ingezet. Mocht je nog twijfelen zou ik je echt aanmelden. Daarnaast, carpaccio tijdens de lunch, Ilse's workshop is echt helemaal tot in de puntjes geregeld.

Robin margriet fotografie

Ik heb bij Ilse een workshop newbornfotografie gevolgd. Ik vond het een leerzame dag. Ik heb geleerd om verschillende manieren te shooten en om het model heen te lopen. Ook hoog en/of juist lage posities. Ik liep zelf met een blessure, maar door de tips die ik van Ilse meegekregen heb, heb ik nog hele leuke foto's mogen maken.

Success stories

Newbornfotograaf! Ik kan geen genoeg krijgen van het vastleggen van baby'tjes! Mijn liefde voor fotografie begon toen ik heel klein was, maar toen mijn oudste zoontje geboren werd, was ik om! Ik wilde mijn droppie mooi kunnen vastleggen, maar ook voor een ander dit bijzondere moment kunnen vastleggen, dus volgde ik een heleboel workshops om mijn droom waar te maken. En die droom, die leef ik nu! De reis die je maakt als fotograaf is pittig, onzeker, maar ook zo gaaf. Nu houd ik sowieso heel veel van reizen (vooral naar plekken met strand en palmbomen). Dat doe ik met mijn man en mijn twee zoontjes, Lars van 5 en Luuk van 2.

Verder ben ik altijd enthousiast, ietwat chaotisch en kan ik wat druk zijn! Zeker als ik ergens heel erg blij van word. Mijn energie stop ik dan ook graag in sport: hardlopen en kickboxen. Op naar een politieconditie (mijn andere droom). Ik ben er van overtuigd dat jij je droom hoe dan ook kan waarmaken, dat jijzelf jouw verhaal kan veranderen. Dat deed ik, ik volgde mijn hart en een van mijn dromen was deze cursus geven! Ik hoop jou net zo te inspireren om jouw droom waar te maken en ik hoop dat dit stap 1 is!

Hi, Ik ben Ilse!

Get to know me

Het theoriegedeelte is in Putten. Hier starten wij! Na de lunch rijden wij naar de shoot, die maximaal 30 minuten vanaf Putten is. Mocht je geen auto ter beschikking hebben, vraag mij dan even of je mee kan rijden bijv. De shoot duurt ongeveer 2 uur en is bij de mensen thuis (we starten rond 14.00 uur.)

6. Waar is de newbornshoot en
 hoe lang duurt de shoot?

Je mag een maand lang (na de workshop) online alles aan mij vragen. Loop je ergens tegenaan in jouw fotografie(bedrijf), wil je feedback op foto's van newbornshoots die jij hebt gedaan? Dit is jouw kans om mij alles te vragen en ik denk met alle liefde met jou mee!

5. Wat houdt de maand lang online coaching in?

Zeker! Je leert meer over het binnen fotograferen. Dit kan je heel goed toepassen bij andere (binnen)shoots. Plus de poses en workflow kan je ook meememen naar jouw shoots. Bruiloften, zwangerschapsshoots, loveshoots, etc.

4. Is de kennis ook toe te passen op andere shoots? 

Je zal hoogstwaarschijnlijk een deel van de informatie herkennen, maar ik vind het zelf altijd waardevol om het verhaal van meerdere mensen te horen. Je neemt overal iets uit mee. Ieder heeft zijn eigen manier van werken. Sowieso is de shoot alleen al heel waardevol, want zo zie je mij (en de andere fotografen) aan het werk. Verder mag je mij al jouw vragen stellen. De maand online coaching kan ook heel waardevol zijn! Denk rustig mee, stel je vragen, zo kunnen we de workshop heel waardevol maken!

3. Ik heb al een workshop newbornfotografie gevolgd. Is het dan nog waardevol voor mij?

Jouw camera is niet het belangrijkste! De fotograaf doet er zelf (misschien nog wel meer) toe dan de camera. Of je een beginnerscamera, een crop camera hebt, of een full frame, met alle drie kan je meedoen. Bedenk alleen dat niet alle lenzen  geschikt zijn voor binnenfotografie.. Maar op zich kan je met alle soorten camera's meedoen, alleen niet met je telefoon.  Je mag me altijd advies vragen!

2. Is mijn camera goed genoeg om mee te doen?

Dat kan zeker weten! Wel is het handig als je de belichtingsdriehoek (ISO, diafragma en sluitertijd) kent en kan toepassen en dus manueel fotografeert. Verder hoef je echt nog geen ervaring te hebben. Je krijgt ook mijn basisinstellingen, dus daar kan je ook al goed mee starten!

1. Kan ik meedoen met 0 ervaring?

Veelgestelde vragen

Klaar om die zelfverzekerde newbornfotograaf te worden die jij al lang mag zijn?!

@halloliefdefotografie

Volg me op Instagram